chiuveta moderna baie

Cele mai eficiente moduri de desfundare chiuveta

Nicio gospodarie nu este imuna cand vine vorba de desfundare chiuveta. Avand in vedere cantitatea de utilizare pe care o primeste de-a lungul anului, este inevitabil sa necesite un grad de intretinere pentru a-si mentine integritatea.

Asadar, aici ne-am gandit ca va vom lamuri cu cateva sfaturi si masuri utile pe care le puteti pune in aplicare pentru desfundare chiuveta. In acest fel, puteti economisi un pic de bani.

Cititi sfaturile noastre de mai jos de mai jos pentru a vedea cum va puteti pregati pentru desfundare chiuveta!

chiuveta bucatarie

1. Folositi un piston pentru desfundare chiuveta

Toata lumea a auzit de un piston. Dar nu toata lumea poate sti cum sa-l foloseasca in mod eficient pentru a desfunda o chiuveta.

Exista o serie de pasi simpli pe care trebuie sa ii faceti inainte de a utiliza pistonul pentru a obtine cea mai eficienta utilizare a acestuia.

Goliti canalul de scurgere – Mai intai trebuie sa va asigurati ca toata apa aflata in chiuveta a fost indepartata, impreuna cu eventualele resturi de alimente sau par. Imbracati manusile de cauciuc si o ceasca si scoateti apa in picioare, astfel incat ligheanul sa fie relativ lipsit de apa. Asigurati-va ca conectati si preaplinul cu o carpa sau un prosop vechi.

Stergeti stecherul – Asigurati-va ca santul a fost de asemenea curatat si curatat. Scoateti resturile pe care le puteti obtine si apoi faceti un test pentru a vedea daca acest lucru a ajutat apa sa se scurga. Pur si simplu rulati rapid robinetul pentru a vedea daca apa se scurge acum.

Apuca pistonul – Odata ce ai urmat pasii de mai sus, este timpul sa apuci pistonul. Asezati pistonul in jurul dolinei si apoi umpleti o cantitate mica de apa in bazin (ar trebui sa faceti aproximativ un centimetru). Acum apasati ferm pistonul in sus si in jos, asigurandu-va ca nu fiti prea agresivi cu miscarea. Acest lucru va crea o aspiratie care ar trebui sa elimine orice blocaje minore care impiedica scurgerea chiuvetei. Daca acest lucru nu functioneaza, poate fi necesar sa luati in considerare o alta metoda (explicata mai jos) sau sa chemati un instalator autorizat cu experienta pentru a va ajuta!

2. Folositi instrumente DIY pentru a va decupa chiuveta

Exista, de asemenea, o serie de ajutoare utile pe care le puteti cumpara, care va vor ajuta sa eliminati blocajele incapatanate. Am adunat o lista aici.

Sarpe de scurgere – Un sarpe de scurgere este un instrument util pe care il aveti in arsenalul fiecarui proprietar. Este un instrument flexibil de lunga durata care se poate indoi prin conducte. Poate fi folosit pentru a elimina blocajele incapatanate din sistemul dvs. de instalatii sanitare. Sunt ieftine si usor de utilizat, nu necesita forta de utilizare. Tot ce trebuie sa faceti este sa rotiti manerul inainte si inapoi, lasand capul sculei sa faca treaba pentru voi.

Sarma – Acum este o versiune DIY a unui sarpe de scurgere, dar poate fi folosita ca alternativa rapida daca nu aveti instrumentul la indemana. Pur si simplu indreptati un cuier si impingeti-l usor in gaura chiuvetei. Cu o mica aplicare a presiunii, acest lucru poate fi util si eficient la deblocarea chiuvetei.

DIY Drain Jet – Acum acest lucru nu va functiona intotdeauna, dar este inofensiv sa incercati. Nu ai nevoie decat de doua sticle goale si putina apa fierbinte. Umpleti sticlele cu apa fierbinte, asezati-le la deschiderea chiuvetei si strangeti apa cu forta. Acest lucru poate functiona ca o versiune mai slaba a unui jet de scurgere, care poate elimina blocajele si le poate arunca in jos pe conductele dvs.

desfundare chiuveta baie

3. Utilizarea blocantilor de scurgere pentru desfundare chiuveta

Acum, acesta este unul controversat, dar utilizarea anumitor substante chimice poate fi eficienta in deplasarea micilor blocaje fara a fi nevoie sa apelati la un instalator.

Produsele chimice de deblocare a chiuvetei functioneaza prin dizolvarea blocajului si trecerea prin acesta pe conducta de scurgere. Veti turna o sticla intreaga de substanta chimica pe tevile dvs. si veti urma instructiunile de aplicare pe care le are produsul pe sticla.

Dupa ce ati terminat, va trebui sa spalati apa fierbinte pe canalele de scurgere si aceasta poate fi o modalitate excelenta de a va mentine scurgerea departe de blocajele zilnice care pot aparea de la o zi la alta.

Cu toate acestea, se recomanda ca acest lucru sa nu se faca in mod regulat. Cele mai multe substante chimice sunt daunatoare mediului inconjurator si pot coroda tevile dvs.

4. Apelati un instalator cu experienta

Dupa cum sa mentionat anterior, exista unele blocaje care necesita solutii profesionale pentru a remedia. Trebuie sa stiti cand sa va agatati palaria DIY si sa chemati un instalator pentru a rezolva in mod eficient blocajul chiuvetei.

Un instalator are acces la echipamente cu specificatii mai mari decat ceea ce puteti ridica de la un magazin de hardware. Au si echipamente de investigatie care va pot diagnostica problema si le permit sa aleaga cea mai buna solutie.

Indiferent daca iti arunca canalul de scurgere cu echipamentele lor de mare putere sau folosesc tijele de scurgere pentru a ajunge in locuri pe care sarpele tau mic de scurgere nu le-ar putea atinge, vor fi mai bine echipati pentru a face fata blocajelor mai complicate pe care nu le poti desface.

Exista actiuni pe care le poti intreprinde singur, care necesita putin mai mult decat putina perseverenta.

Dar daca aveti vreodata dubii sau va simtiti inconfortabil in incercarea de a va curata singuri scurgerea, sunati profesionistul. Pentru asta sunt la urma urmei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *